Pas cu pas, se brodează noi povești la Iutta

În atelierul Iutta, se brodează povești cu rost încă din prima zi. Avem un ochi mereu către viitor și vrem ca dorurile să rămână piese care dăinuie în timp, pentru generațiile următoare.

Astfel, fiecare poveste Iutta are o însemnătate aparte și este realizată cu dragoste și atenție de către artizanii noștri.

Angajamentul nostru

Concentrându-ne pe inovație, circularitate și concepte care depășesc granițele timpului, deconstruim și reașezăm identități într-un spațiu de creație autentic. Ne ancorăm adânc în rădăcini și punem în lumină bogăția culturală, dând viață ideilor cu rost.

Credem în sustenabilitate și realizăm fiecare articol cu grijă. Pentru a reduce impactul nostru asupra mediului, utilizăm materiale care provin din surse naturale sau sunt produse secundare ale altor industrii, pe care le alegem cu atenție.

Pas cu pas

Astfel, pas cu pas, folosim în atelier materiale care ne ajută să menținem calitatea produselor noastre fără să compromitem componenta de sustenabilitate.

Cea mai recentă adiție este Piñatex®, un material textil de origine vegetală făcut din fibre de frunze de ananas rămase în urma recoltelor de fructe.

Aceasta vine ca o alternativă pentru produsele și accesoriile din piele și face parte din angajamentul nostru de a folosi materiale inovative, prietenoase cu mediul.

De ce am ales Pinatex?

Deși există diversitate pe piață atunci când vine vorba de materiale vegane, noi ne-am dorit să găsim o alternativă care să fie în acord cu valorile noastre. După multe căutări și mai bine de un an de testare în atelier, Pinatex s-a dovedit a fi alegerea potrivită.

Piñatex® este un material textil non-țesut bazat pe plante, realizat din fibre de frunze de ananas, care păstrează frumusețea organică a naturii și are o textură și o durabilitate similară cu pielea naturală.

Colecția capsulă Pinatex x Iutta

Iutta x Piñatex e o colecție capsulă de genți în ediție limitată, fiind disponibile doar 30 piese din fiecare model, în care rafia se îmbină cu materiale vegane.

Odată cu colecția capsulă, aducem și o serie de genți populare din arhivă, realizate tot din resturi vegetale și care includ modele precum Polaris, Magpie, Dor de Ducă, Clutch X sau Fleur de Lys. 

Astfel, am creat o retrospectivă a ultimilor 10 ani, un moment aniversar marcat grafic.

Fiecare tip de geantă este prezentat în două variații elegante: o combinație bej cu negru mix și rafia alb/negru împletită. Colecția capsulă va include mai multe tipuri de genți:

  • Geanta shopper, cu mânere duble în partea de sus, iar spațiul interior organizat pentru a ține la îndemână lucrurile esențiale zilnice.
  • Geanta de tip Bucket, cu dimensiuni meticulos adaptate pentru a găzdui elementele esențiale, inclusiv un portofel compact, chei, ochelari de soare și un telefon mai mare.
  • Geanta plic alungită, gândită să fie un accesoriu indispensabil, cu un design funcțional bine conturat, potrivit pentru a fi purtată pe parcursul întregii zile.
  • Geanta de zi cu ramă metalică și textură distinctivă, datorită combinației de rafia cu Piñatex®. Acest design practic asigură securitatea obiectelor esențiale, fiind potrivit pentru orice moment al zilei.
  • Mini-geanta din rafie în roz și negru. Echipată cu o curea ajustabilă și detașabilă, poate fi purtată cu ușurință pe umăr, ca un plic miniatural, ca o geantă-curea sau poate fi fixată pe o geantă mai mare, ca un portofel. Este un accesoriu versatil, perfect pentru momente speciale sau pentru rutina zilnică.

La Iutta, am ales întotdeauna să colaborăm cu furnizori atent selecționați, afaceri mici și oameni cu idei noi pentru a menține un ciclu de achiziție și producție restrâns.

Pinatex nu este doar un material sustenabil și obținut etic, ci este rezultatul unui produs conceput pentru a avea un impact pozitiv social, dar și economic.

"Piñatex® este un textil non-țesut bazat pe plante, fabricat din fibre de frunze de ananas, care oferă o soluție de textile cu impact redus, certificată vegan."

O alegere naturală pentru atelierul Iutta

Iutta, cunoscută pentru design-ul contemporan de genți, pantofi și accesorii ce îmbină elemente tradiționale, lansează o colaborare cu Piñatex, un producător materiale textile vegane din frunze de ananas. Brandul românesc este printre primele din țară care folosește în atelier acest material versatil și durabil, obținut din fibra frunzelor de ananas care rămân în urma recoltării fructelor.

Pinatex: o fuziune între măiestrie și calitate

Într-o lume în continuă căutare de soluții ecologice și sustenabile, industria modei a început să exploreze alternative inovatoare pentru materialele tradiționale. Printre acestea, un material care a captat atenția designerilor și consumatorilor cu filosofia sa eco-friendly și estetica sa unică este Pinatex. Această alegere naturală a găsit o casă potrivită în atelierul Iutta.