Pinatex: o fuziune între măiestrie și calitate

Iutta este ca o punte între trecut, prezent și viitor. Ne inspirăm din trecut, dar creăm o fuziune între măiestrie, calitate și idei care rămân dăinuie în timp pentru a realiza accesorii care devin o continuare a identității celor care le poartă.

POLARIS – GEANTĂ ROTUNDĂ DIN PINATEX BRODATĂ

Polaris, un accesoriu confectionat din Pinatex®, un material textil inovator realizat din fibre de frunze de ananas, se inspiră din misterul și strălucirea stelei cu opt colțuri, adăugând un plus de eleganță ținutelor tale. Această geantă adoptă o formă feminină și clasică, fiind creată pentru a se remarca în orice context.

Dorim să ne exprimăm prin artă și să transmitem generațiilor viitoare meșteșugul și savoir-faire-ul românesc, dar într-un mod responsabil. De aceea, suntem atenți la ceea ce ne înconjoară și ne asigurăm că implementăm proiecte care au în prim plan sustenabilitatea și circularitatea.

Lucrăm constant la rafinarea proceselor noastre pentru a menține un ciclu de achiziție și producție restrâns, cu un impact pozitiv asupra mediului. Astfel, explorăm idei noi și aducem materiale care ne susțin angajamentul.

Pinatex, o alegere naturală pentru atelierul Iutta

Ne-am dorit să găsim o alternativă sustenabilă care să susțină aceeași calitate a produselor din piele, iar această opțiune vegană, realizată din ananas, ne-a inspirat cu frumusețea organică și versatilitatea ei.

Pentru a produce Pinatex, frunzele rămase în urma recoltelor de ananas sunt colectate cu grijă și atenție. Aceasta presupune o colaborare strânsă cu agricultorii locali, care, prin participarea lor, contribuie la dezvoltarea comunității și la creșterea economiei locale.

"Fibra obținută din frunzele de ananas este procesată pentru a crea materialul Pinatex. Această etapă de prelucrare este monitorizată cu atenție, asigurându-se că substanțele chimice utilizate sunt prietenoase cu mediul înconjurător."

După ce frunzele sunt colectate, ele sunt uscate pentru a elimina umezeala și a pregăti fibra pentru procesarea ulterioară. Această etapă se desfășoară cu respect față de mediul înconjurător, având în vedere importanța protejării resurselor naturale.

Fibra obținută din frunzele de ananas este apoi procesată pentru a crea materialul Pinatex. Acest proces de prelucrare este atent monitorizat și se asigură că nu se folosesc materialele toxice, ci prietenoase cu omul și mediul înconjurător.

Măiestrie și calitate cu un twist inovativ

Materialul din frunze de ananas este disponibil într-o gamă largă de culori certificat GOTS, asigurând astfel caracterul organic al acestuia, dar și standarde înalte de calitate. Această certificare GOTS garantează că toate etapele de producție, de la recoltarea materiilor prime până la fabricarea responsabilă din punct de vedere social și ecologic, precum și etichetarea corectă, sunt respectate în conformitate cu cerințele organice. 

Textilele din ananas nu numai că este durabilă și versatilă, ci este și rezistentă la apă și temperaturi ridicate. 

Iutta se angajează să continue să creeze accesorii de înaltă calitate, îmbinând tradiția cu inovația și responsabilitatea față de mediu. Prin utilizarea materialelor sustenabile și prin promovarea unor practici de producție etice, ne dorim să fim o sursă de inspirație pentru industrie, demonstrând că frumusețea și durabilitatea pot merge mână în mână.

Pas cu pas, se brodează noi povești la Iutta

Iutta se angajează să reflecte arta meșteșugurilor tradiționale și importanța dezvoltării durabile. Prin utilizarea materialelor naturale, Iutta protejează mediul înconjurător, păstrând în același timp un concept elegant și rafinat, mereu în pas cu tendințele.

O alegere naturală pentru atelierul Iutta

Iutta, cunoscută pentru design-ul contemporan de genți, pantofi și accesorii ce îmbină elemente tradiționale, lansează o colaborare cu Piñatex, un producător materiale textile vegane din frunze de ananas. Brandul românesc este printre primele din țară care folosește în atelier acest material versatil și durabil, obținut din fibra frunzelor de ananas care rămân în urma recoltării fructelor.